26 Mayıs 2013 Pazar

Ekşisözlük ve çaylaklık


Bu sıra ilk defa onay bekliyor olmanıza ve 10 entry’yi ne zaman doldurduğunuza göre belirlenmektedir şeklinde devam eden ekşisözlük şeysidir. çok acıdır ki bazı çaylakusların x değişkeni 5 haneli sayılardan geriye doğru yavaş yavaş akmaktadır. bir de bu değerlendirme günler, aylar, yıllar sürebilir diye de bir tuz basmıştır kontrol merkezi çaylakusun yarasına. evet ekşisözlük yazarı olmak her iki anlamda da zordur. hem öncesi hem de sırası için.
şöyle ki çaylakuslar ilk olarak sabır sınavına tabi tutulur. dediğim gibi bazen 5 haneli sayıları bulan kuyrukta uzun uzun bekletilir. bu sınavı geçen çaylakuslar sorumluluk testine sokulur. bu da çaylaklık hesabının kapatılmaması için belirli periyotlarda siteye giriş yapma -z-orumluluğudur. çaylakuslar bu özelliği de kazandıktan sonra artık son binlere kalanlar arasından ekşisözlük konseptine uygun olan yazarlar seçilir ve böylece yeni bir neslin oluşumu artık tamamlanmış olur. ha diğerleri ne olur dersek ? evet onlar küfür repertuarlarından bir kaç parça seçip çalarlar.
peki ekşisözlük’te çaylak sistemi olmasa ne olurdu ? ki eğer öyle bir sistem olmasaydı bugün ekşisözlük emeğe saygı yönetici kardeş forumlarından başka bi şey olmazdı. zaten ekşiyi ekşi yapan da erişilemez olması bence.
tüm çaylakuslara bol bol sabır diliyorum. unutmayın ki bir gün herkes ekşisözlük yazarı olacak diye bir şey yoktur. yine unutmayın ki dam üstünde saksağan…
8000 lerden bir ekşisözlük yazar aday adayı

1 yorum:

  1. aynen bekliyorum üye olmayı acaba olcammı 66700. sıralardamıydım neydim dummance biliosun zaten.
    destek sözlük
    hep destek tam destek(slogan dummance ye aittir)
    destek.sozlukspot.com
    ALTUĞ BEYHAN

    YanıtlaSil